Ehdota Vuoden pyöräilijä 2016 –tunnustuksen saajaa

Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä.

Ehdotukset voi tehdä kommenttina tälle sivulle ja kannattaa esittää perustelut valinnalle. Valinnassa huomioidaan tämän vuoden Pyöräilyviikon pääteema eli sähköavusteinen pyöräily (iskulauseella "Aina myötätuulessa!"). Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 18.4. saakka. Tunnustuksen saaja valitaan tehtyjen ehdotusten perusteella Suomi pyöräilee –työvaliokunnassa. Luonnollisesti henkilöltä itseltään varmistetaan ennen valinnan julkistamista, että hän haluaa tulla nimetyksi Vuoden Pyöräilijäksi.

Vuoden pyöräilijä 2016 julkistetaan Pyöräilyviikolla 7.-15.5.

Suomi Pyöräilee -työvaliokunta valitsi vuonna 2007 ensimmäisen kerran Vuoden pyöräilijän. Aiemmin nimeämisen on suorittanut Suomen Liikenneliitto ry. Vuonna 2007 Vuoden pyöräilijäksi valittiin Yleisradion toimittaja/juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola, 2008 poliitikko ja kirjailija Osmo Soininvaara, 2009 näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 2010 kansanedustaja Oras Tynkkynen, 2011 muusikko Lauri Tähkä, 2012 sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 2013 toimittaja Teppo Moisio, 2014 kuvaamataidon opettaja Vappuliisa Hakalehto ja 2015 liikennesuunnitelija Mauri Myllylä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä J.

Mikko Mäkipää.

Lähettänyt käyttäjä Leena Meilahti

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Mauri Airilaa (os. Hakalantie 11A, 04200 Kerava). Hän jäi 29.2.2016 eläkkeelle Aalto-yliopiston avustavan vararehtorin toimesta. Hän on vuosikaudet ollut esimerkillinen työmatkapyöräilijä (työmatka 2 x 40 km per päivä), viikonloppuisin hän pyöräilee maastopyörällä pitkin metsiä...

Lähettänyt käyttäjä Timo Alanen

Mikko Mäkipää. Kukapa muu paremmin sopisi tuohon kuvaukseen?

Lähettänyt käyttäjä ALiisa

Komppaan, Mikko Mäkipää. Mahtavaa intohimoa ja omistautumista lajille kaikkien niiden vuosien aikana jotka olen hänet tuntenut. Todellinen esikuva!

Lähettänyt käyttäjä PP

Matti Priha. Myöhäisellä iällä pohjoismaiden mestariksi noussut, seurassa ja työpaikallaan tunnettu esikuva ja hyvän mielen lähettiläs

Lähettänyt käyttäjä Juha Lehtola

Peter Selin on innostavalla tavalla tehnyt monesta penkkiurheilijasta oikean pyöräilijän ja levittää massoille pyöräilykulttuuria sekä turvallista asennetta ja tietysti ajaa itsekin.

Lähettänyt käyttäjä Mikko Mäkipää

Jaksaa innostaa pitkänmatkanpyöräilyyn!

Lähettänyt käyttäjä sup

Ehdotan bloggaajia Hanne Valtari (mutsiavautuu.com) sekä Katja Lahti (projectmama.fi). Hanne kuskaa perheen lapsia ja paljon muuta sähköavusteiselle laatikkofillarilla lähes ympärivuoden. Katja puolestaan alkoi työmatkapyöräilijäksi saatuaan sähköpyörän käyttöönsä. Katja varsinkin on kirjoittanut siitä kuinka sähköavusteisuus ei ole pois liikkumisesta vaan jopa lisää pyörällä kuljettujen kilometrien määrää.

Lähettänyt käyttäjä nuori pyöräilijä

Ehdotan ahkeraa teinipyöräilijää Mikael Miettistä joka näyttää päivittäin upeaa esimerkkiä ikätovereilleen. Kulkee aina ja joka paikkaan pyöräillen. Jopa talven kovimmilla -24° paukkupakkasilla ja kaatosateella on polkenut kouluun joka ainoa päivä. Edes auraamattomat lumikinokset eivät ole saaneet Mikaelia yhtenäkään aamuna luovuttamaan vaikka muut koulutoverit kulkevat bussilla ja autolla. Ihailtavaa sinnikkyyttä ja liikunnan riemua koko koulunsa nuorisolle esimerkiksi!